Gezonde bananencake (zonder suiker, met 3 rijpe bananen) Ook ideaal om in te vriezen en blijft 3/4 dagen vers in de koelkast, enjoy!
Voedingswaarden
Per plak (10 plakken totaal)
Bereidingswijze
-
1
Verwarm de oven voor op 175°C (boven- en onderwarmte). Bekleed een cakevorm (ongeveer 25 cm) met bakpapier.
-
2
Prak de bananen goed in een kom tot een gladde puree.
-
3
Voeg toe: eieren, olie en vanille. Meng tot een glad beslag.
-
4
Meng in een andere kom: havermoutmeel, bakpoeder, kaneel en zout.
-
5
Voeg droog bij nat en roer tot alles net gemengd is. Voeg wat pure chocolade (min. 70%) toe voor een gezonde traktatie. Meng er blauwe bessen voor extra fruitigheid.
-
6
Giet het beslag in de vorm, optioneel kun je bovenop nog wat chocolade en blauwe bessen strooien. Bak 40–50 minuten, tot een prikker er schoon uitkomt.
-
7
Laat afkoelen op een rooster. De cake wordt steviger na afkoelen.
Chef's Tip
Je kan er ook nog verschillende noten door doen. Ook lekker!