Home / Recepten / Bananencake

Bananencake

28 oktober 2025
Bereidingstijd 65 min
Porties 4 personen
Moeilijkheid Makkelijk
Calorieën 140 kcal

Gezonde bananencake (zonder suiker, met 3 rijpe bananen) Ook ideaal om in te vriezen en blijft 3/4 dagen vers in de koelkast, enjoy!

Ingrediënten voor 4 personen

4
Bestel Culieet

Voedingswaarden

Per plak (10 plakken totaal)

+/- 143 Calorieën
+/- 3g Eiwitten
+/- 16g Koolhydraten
+/- 6,6g Vetten
+/- 1,6g Vezels

Bereidingswijze

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175°C (boven- en onderwarmte). Bekleed een cakevorm (ongeveer 25 cm) met bakpapier.

  2. 2

    Prak de bananen goed in een kom tot een gladde puree.

  3. 3

    Voeg toe: eieren, olie en vanille. Meng tot een glad beslag.

  4. 4

    Meng in een andere kom: havermoutmeel, bakpoeder, kaneel en zout.

  5. 5

    Voeg droog bij nat en roer tot alles net gemengd is. Voeg wat pure chocolade (min. 70%) toe voor een gezonde traktatie. Meng er blauwe bessen voor extra fruitigheid.

  6. 6

    Giet het beslag in de vorm, optioneel kun je bovenop nog wat chocolade en blauwe bessen strooien. Bak 40–50 minuten, tot een prikker er schoon uitkomt.

  7. 7

    Laat afkoelen op een rooster. De cake wordt steviger na afkoelen.

Totale bereidingstijd: 65 minuten

Chef's Tip

Je kan er ook nog verschillende noten door doen. Ook lekker!

Deel dit recept

Winkelmand

Je winkelmand is leeg

Verder winkelen