Aardappels, groente en vlees maar dan in een Aziatisch jasje. Deze gehaktballetjes zijn heel erg lekker en door de te besprenkelen met sesamzaadjes en bosui word het een feest op je bord!
Voedingswaarden (geschatte portie)
Per portie 500/550 gram
Bereidingswijze
-
1
Kook de aardappels in gezouten water in 20 minuten gaar.
-
2
Kook de bloemkoolroosjes apart in ca. 8–10 minuten beetgaar.
-
3
Giet af en houd warm.
-
4
Gehaktballetjes maken. Meng gehakt met de Culieet, draai er kleine balletjes van.
-
5
Verhit olie/boter in een koekenpan en bak de balletjes rondom bruin en gaar (ca. 8–10 minuten).
-
6
Als de balletjes gaar zijn gaat er een flesje Go-Tan Teriyaki Woksaus bij. Vuur op de lage stand en even verwarmen. Eetsmakelijk!
Chef's Tip
Bestrooi met sesamzaadjes of lente-ui voor extra smaak. Wil je het extra lekker maken? Rooster de bloemkool even in de oven voor meer smaak. Vervang aardappels eventueel door rijst of noedels voor een meer Aziatische twist. Gebruik vegetarische balletjes voor een vega variant.