Home / Recepten / Bloemkool, Aardappels en Gehaktballetjes in Teriyaki saus

Bloemkool, Aardappels en Gehaktballetjes in Teriyaki saus

6 oktober 2025
Bereidingstijd 40 min
Porties 4 personen
Moeilijkheid Gemiddeld
Calorieën 550 kcal

Aardappels, groente en vlees maar dan in een Aziatisch jasje. Deze gehaktballetjes zijn heel erg lekker en door de te besprenkelen met sesamzaadjes en bosui word het een feest op je bord!

Ingrediënten voor 4 personen

4
Bestel Culieet

Voedingswaarden (geschatte portie)

Per portie 500/550 gram

550/600 Calorieën
25/30 g Eiwitten
55/65 h Koolhydraten
20/25 g Vetten
8/10 g Vezels

Bereidingswijze

  1. 1

    Kook de aardappels in gezouten water in 20 minuten gaar.

  2. 2

    Kook de bloemkoolroosjes apart in ca. 8–10 minuten beetgaar.

  3. 3

    Giet af en houd warm.

  4. 4

    Gehaktballetjes maken. Meng gehakt met de Culieet, draai er kleine balletjes van.

  5. 5

    Verhit olie/boter in een koekenpan en bak de balletjes rondom bruin en gaar (ca. 8–10 minuten).

  6. 6

    Als de balletjes gaar zijn gaat er een flesje Go-Tan Teriyaki Woksaus bij. Vuur op de lage stand en even verwarmen. Eetsmakelijk!

Totale bereidingstijd: 40 minuten

Chef's Tip

Bestrooi met sesamzaadjes of lente-ui voor extra smaak. Wil je het extra lekker maken? Rooster de bloemkool even in de oven voor meer smaak. Vervang aardappels eventueel door rijst of noedels voor een meer Aziatische twist. Gebruik vegetarische balletjes voor een vega variant.

Deel dit recept

Winkelmand

Je winkelmand is leeg

Verder winkelen