Een special van Nigel van der Horst ofwel Chef met Lef!
Op onder andere Instagram maakt hij de mooiste en lekkerste gerechten, werkt samen met mooie merken en heeft een eigen kook E-book te verkrijgen via Nigelvdhorst.com
Ook heeft hij een heerlijk recept gemaakt met o.a. Culieet! Bekijk hier de video op Instagram
Vulling
* 700g kipfilet
* 330g zwarte bonen in Teriyakisaus (BOON merk)
* 250g geraspte kaas 30+
* 100g geraspte cheddar
* 1 rode paprika (in blokjes)
* 1 witte ui (gesnipperd)
* Verse koriander (naar smaak, op het eind)
Marinade kip (een dag van tevoren):
* 3 el BBQ saus
* 3 el Teriyakisaus
* 1 tl gerookt paprikapoeder
* 1 el @culieet_smaakmaker (smaakverfijner)
* Snufje zout
* Optioneel: 1 tl sriracha
Deeg
* 250g speltbloem
* 100g bloem
* 400g Skyr
* Snufje zout
* Kruiden naar smaak: knoflookpoeder, komijn, peper, tijm
Voedingswaarden
Per stuk
Bereidingswijze
-
1
Kip & Vulling. Marineer de kip minimaal een paar uur (liefst een dag). Snijd in blokjes en bak in wat olie. Na 5 min: ui en paprika erbij, bak kort mee. Voeg de zwarte bonen toe, laat pruttelen tot het sticky wordt. Laat iets afkoelen en roer de kazen erdoor. Voeg op het eind koriander toe.
-
2
Deeg maken. Meng speltbloem, bloem, Skyr, zout en kruiden. Kneed tot een soepel deeg. Laat kort rusten en verdeel in 12 stukjes. Rol elk uit tot een ovaal lapje.
-
3
Vullen & vouwen. Leg wat kaas op elk lapje, dan vulling, en nog wat kaas. Vouw dicht, druk de randen goed aan (ook aan de onderkant).
-
4
Bakken in pan Verhit een pan met olie. Bak 4-5 min per kant met deksel tot goudbruin en krokant.
Chef's Tip
Mealprep Tip Vries ze in, en warm later op in de oven of airfryer voor een crispy resultaat.