Home / Recepten / Crispy Gyoza met Culieet

Crispy Gyoza met Culieet

1 november 2025
Bereidingstijd 30 min
Porties 4 personen
Moeilijkheid Makkelijk
Calorieën 310 kcal

Oke, dit recept is niet normaal lekker en mega snel klaar. Ik zit helemaal in m’n Japanse hoek, een smaaksensatie, echt ongelofelijk. En ik weet zeker dat deze nog lekker kan als je de Gyoza’s helemaal zelf zou maken, ik heb de kant-en-klare van de AH gebruikt.

Ook kinderen kunnen met deze mee-eten, dan moet je de saus er voor de kids niet op doen, tenzij je kids gewend zijn aan pittig/scherp eten. Of een iets minder pittige variant er naast serveren.

Als bijgerecht had ik een pannetje Basmati rijst, Nori snack vellen en de Kewpie mayonnaise hier rolde we een soort snelle sushi snack van. Voor de kids nog wat kroepoek en je hebt een feestje aan tafel.

Ik heb dit recept op Insta voorbij zien komen en ga je vertellen hoe ik dit gedaan heb en natuurlijk  —wat dachten jullie ook! Zonder Culieet is het niet af. Dan klopt het recept helemaal — die Culieet Origineel in de topping tilt het van “lekker” naar “verslavend goed”. (En eerlijk: die lichte zoet-pittige balans past perfect bij gyoza)

Wat heb je nodig?

24 Gyoza’s gevuld met kip van de AH

Voor de crispy bodem van de Gyoza:
100 ml water in een bakje, 1 tl bloem en een snuf zout even mengen.

Voor de toppping:
Bosje bosui fijn snijden, teenje knoflook raspen, schepje suiker, flinke scheut rijst azijn, flinke scheut sesamolie, flinke scheut sojasaus, lekker veel crispy chilli olie, een finke scheut Culieet Origineel en sesamzaad. Lekker door elkaar roeren en even proeven.

Sesamolie in de pan en de bevroren Gyoza’s erbij, even bakken tot de onderkant goudbruin is dan je water, bloem en zout mengsel erbij en direct de deksel de pan. Even laten stomen, deksel er weer af en ‘droog’ laten bakken. Bord op de pan en omkeren maar, iets schuin houden zodat het wat ‘uit kan lekken’. Dan de topping er over verdelen en dan.. GENIETEN!

Ingrediënten voor 4 personen

4
Bestel Culieet

Voedingswaarden

Per portie ( 6 gyoza's per persoon)

+/- 310 Calorieën
+/- 14 g Eiwitten
+/- 25 g Koolhydraten
+/- 17 g Vetten
+/- 2,5 g Vezels

Bereidingswijze

  1. 1

    Maak het bloemmengsel: Meng in een kommetje 100 ml water, 1 tl bloem en een snuf zout. Zet apart.

  2. 2

    Bak de gyoza’s goudbruin: verhit een scheut sesamolie in een grote koekenpan. Leg de bevroren gyoza’s met de platte kant naar beneden in de pan. Bak 2–3 minuten tot de onderkant goudbruin is.

  3. 3

    Stomen voor de crispy bodem: giet het bloem-watermengsel bij de gyoza’s. Doe meteen een deksel op de pan. Laat 5–6 minuten stomen op middelhoog vuur, tot het water is opgenomen.

  4. 4

    Haal de deksel eraf en laat de gyoza’s nog 2–3 minuten bakken, zodat de bodem krokant wordt en de bloemlaag mooi goud kleurt.

  5. 5

    Omkeren en uitlekken: plaats een bord op de pan, keer voorzichtig om (houd iets schuin zodat het overtollige vet eruit loopt). De gyoza’s vormen nu één krokante ‘plak’.

  6. 6

    Maak de topping: meng in een kom: bosui, knoflook, suiker, rijstazijn, sesamolie, sojasaus, chili-olie, Culieet Origineel en sesamzaadjes. Proef en breng op smaak (meer sojasaus of azijn als het te zoet of te vet is).

  7. 7

    Serveren: verdeel de topping over de warme gyoza’s. Serveer direct — en geniet van die knapperige, spicy smaakexplosie! 🔥

Totale bereidingstijd: 30 minuten

Deel dit recept

Winkelmand

Je winkelmand is leeg

Verder winkelen