Combineer de verfijnde smaak van het klassieke dessert met extra voedingswaarde (minder suiker, meer proteïne). Dit recept komt uit de nieuwsbrief van Oktober 2025.
Voedingswaarden
Per portie
Bereidingswijze
-
1
Verwarm de oven voor op 150°C (boven-/onderwarmte). Zet een diepe ovenschaal klaar voor au bain-marie (waterbad).
-
2
Klop in een kom de eidooiers, eieren en zoetstof los (niet schuimig). Verwarm in een pannetje de melk met vanille tot net onder het kookpunt. Giet de warme melk langzaam bij het eimengsel terwijl je roert. Voeg dan de eiwitpoeder en yoghurt toe, meng tot glad.
-
3
Verdeel het mengsel over 4 ovenbestendige schaaltjes. Zet de schaaltjes in de ovenschaal en giet heet water rond de schaaltjes (tot halverwege de hoogte). Bak 35–40 minuten, tot de randen gestold zijn maar het midden nog licht trilt.
-
4
Laat volledig afkoelen, zet daarna minstens 2 uur in de koelkast (liefst een nacht).
-
5
Strooi net voor serveren een dun laagje rietsuiker of karamelliseerbare zoetstof erop. Gebruik een gasbrandertje om de suiker te smelten tot een krokant laagje. (Of zet kort onder een hete grill als je geen brander hebt.) Serveer met wat rode bessen! Eetsmakelijk
Chef's Tip
Gebruik Skyr vanille voor extra stevigheid en milde smaak. Of voeg een snufje kardemom of koffie-extract toe voor een verrassende twist.