Home / Recepten / Gezonde Appel-Kaneel Crumble

Gezonde Appel-Kaneel Crumble

1 november 2025
Bereidingstijd 40 min
Porties 4 personen
Moeilijkheid Gemiddeld
Calorieën 200 kcal

We maken een gezonde appel-kaneel crumble: lekker zoet, maar met minder suiker en vet dan een klassieke versie. Ik geef je ook de geschatte macro’s per portie. Tip: terwijl de crumble in de oven staat, kun je alvast schoonmaken of een andere klus doen, multitasking approved! Enjoy!

Ingrediënten voor 4 personen

4
Bestel Culieet

Voedingswaarden

Per portie (4 porties, zonder extra toppings zoals yoghurt)

+/- 20 Calorieën
+/- 3g Eiwitten
+/- 35g Koolhydraten
+/- 8g Vetten
+/- 4g Vezels

Bereidingswijze

  1. 1

    Appels voorbereiden: Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Meng de appels met citroensap, kaneel en honing/ahornsiroop. Leg de appels in een ovenschaal (ongeveer 20x20 cm).

  2. 2

    Crumble topping maken: Meng havermout, bloem, kokosolie/boter, noten, vanille en een snufje zout in een kom. Wrijf met je vingers tot grove kruimels ontstaan.

  3. 3

    Bakken: Strooi de crumble topping over de appels. Bak 25–30 minuten in een oven van 180°C, tot de topping goudbruin is en appels zacht zijn.

  4. 4

    Serveren: Warm is het lekkerst, eventueel met een scheutje magere yoghurt of kwark.

Totale bereidingstijd: 40 minuten

Chef's Tip

Voor een suikervrije versie, vervang honing door extra kaneel en een beetje vanille-extract. Gebruik amandelmeel voor glutenvrije crumble, kokosolie voor extra gezonde vetten. Voeg extra noten of rozijnen toe voor meer bite en voedingsstoffen.

Deel dit recept

Winkelmand

Je winkelmand is leeg

Verder winkelen