Yes, nu maken we iets lekkers én functioneels — een griep-werende kippensoep met een twist: Culieet als speciale toevoeging, natuurlijk! Precies wat we nodig hebben, als we weer te lang in een stortbui hebben gefietst of nog even wandelen en dan in een november plensbui terecht komen. Ik hou van dit weer en dan thuis komen en dit eten, dat iedereen met natte neuzen aan tafel zit. Let’s go!
Waarom griep-werend? (Ik ben geen dokter maar…)
Knoflook & gember: natuurlijke antivirale werking
Kurkuma: ontstekingsremmend
Culieet: extra kruidenboost + smaak
Limoen: vitamine C
Voedingswaarden
Per portie
Bereidingswijze
-
1
Voorbereiden: Kippenbouten wassen. Groenten wassen en in stukjes/snippers snijden. Knoflook en gember fijnhakken.
-
2
Sauteren: Olijfolie in een grote pan verhitten. Ui, knoflook, gember, wortel en selderij 3–4 min zachtjes bakken.
-
3
Koken: Kippenbouten erbij en kort mee bakken tot ze licht kleuren. Bouillon toevoegen, prei erbij, kurkuma en Culieet toevoegen. Zachtjes laten koken 35–45 minuten tot het vlees gaar is en van het bot valt.
-
4
Afmaken: Vlees van het bot halen (optioneel) en terug in de soep doen. Limoensap erdoor. Op smaak brengen met Culieet en peper. Serveer warm, eetsmakelijk!
Chef's Tip
Eventueel met verse peterselie.