Heerlijke balletjes gemaakt van kidneybonen! Perfect alternatief voor een keer geen vlees.
Het recept en de foto zijn van Instagram Barbarakooktgraag, zij kookt heerlijke gerechten, van zoet tot hartig, alles komt op haar Instagram voorbij. Zeker de moeite waard om eens inspiratie op te doen en te volgen!
Barbara bedankt voor dit heerlijke recept!
Voedingswaarden
Per portie (3 balletjes)
Bereidingswijze
-
1
Spoel de kidneybonen af in het vergiet en laat goed uitlekken.
-
2
Doe alle ingrediënten (behalve boter en extra decoratiemix) in de keukenmachine. Maal grof — niet te glad, je wilt nog wat structuur behouden.
-
3
Vorm met vochtige handen 12 balletjes van het mengsel. Maak de balletjes ongeveer zo groot als een bitterbal.
-
4
Bak de balletjes in wat boter of olie rondom goudbruin.
-
5
Druppel er op het eind nog wat extra Culieet over en bestrooi met decoratiemix voor extra smaak en kleur.
Chef's Tip
Lekker bij couscous, in een pita met salade, of als borrelhapje!