Home / Recepten / Hot Pockets gevuld met Moussaka

Hot Pockets gevuld met Moussaka

14 oktober 2025
Bereidingstijd 45 min
Porties 4 personen
Moeilijkheid Moeilijk
Calorieën 350 kcal

Wauw, wat een recept! Het lijkt moeilijker dan het is, de beloning als je deze eet, is erg groot! Ook ideaal als er kinderen mee eten, ze kunnen het zo uit de handjes eten. Ook kun je de hot pockets goed bewaren en zelfs invriezen. Deze hot pockets gaan wij zeker vaker eten.

Ingrediënten voor 4 personen

4
Bestel Culieet

Voedingswaarden

Per pita

+/- 350 Calorieën
+/- 20 g Eiwitten
+/- 30 g Koolhydraten
+/- 15 g Vetten
+/- 3 g Vezels

Bereidingswijze

  1. 1

    Meng in een grote schaal het meel met de Griekse yoghurt. Dit kan het beste met een vork tot het deeg minder plakkerig is, daarna kan je met je hand verder kneden. Ongeveer 5-10 min tot het een flexibele bal is. Voeg meer meel toe als het deeg te plakkerig is. Dek af met een theedoek en zet even apart terwijl je de vulling maakt. ⁠

  2. 2

    Snijd de aubergines doormidden. Leg 1 helft plat op de snijplank en snij weer doormidden in repen. Snij daarna in kleine blokjes.. Verwarm wat olijfolie in een pan en bak de aubergineplakjes (in porties) in 2-4 minuten per kant goudbruin. Bestrooi ze tijdens het bakken met zout en peper. Haal ze daarna uit de pan. Je kan ze eventueel nog wat meer fijnsnijden zodat ze later makkelijker in de pita passen.

  3. 3

    Snipper de ui en bak deze in de aubergine pan in wat olijfolie +/- 5 minuten, pers de knoflooktenen uit en bak deze 1 minuut mee. Voeg het gehakt toe en bak 4 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee.

  4. 4

    Voeg de tomatenblokjes, de kaneel, 2 el oregano en de Culieet toe aan de tomaten en stoof 15 minuten zachtjes. Voeg op het einde de aubergine weer toe en maak af met wat zout en peper. Laat de vulling afkoelen en ga ondertussen verder met het deeg.

  5. 5

    Als het deeg rerust heeft, kneed het het voor een halve minuur en verdeel in 8 tot 12 deelballen. Neem 1 vande stukken, verdeel wat meel over je aanrecht en druk de bal plat met een een deegroller tot hij ongeveer 10-15 cm is. Voeg 1-2 el van de moussaka vulling toe en een klein beetje kaas en vouw goed dicht. Maak hem mooi plat met je handen.

  6. 6

    Verwarm een pan op het vuur en bak de deeg rondjes op 5 min aan elke kant, let op dat ze niet verbranden. Eetsmakelijk!

Totale bereidingstijd: 45 minuten

Chef's Tip

Maar er een lekkere dip bij van Griekse yoghurt, feta, honing, olijfolie en water.

Deel dit recept

Winkelmand

Je winkelmand is leeg

Verder winkelen