Klassieke sticky BBQ-Spareribs

De BBQ-klassieker die vrijwel iedereen als één van de eerste gerechten op zijn of haar kamado bereid heeft! Hier doen de klassieke spareribs het nog altijd erg goed en eigenlijk altijd zonder bijgerechten.

De Ribs de avond van tevoren ontvliesd en bestrooid met Burnout van @therubclub.nl om dit vervolgens een nachtje in te laten trekken in de koelkast. De volgende dag de @keijkamado van @kamadobbqnl opgestookt naar 110 graden en twee uur gerookt met kersenchunks. Na twee uur de ribs strak ingepakt in aluminiumfolie met honing, roomboter, bruine basterdsuiker, appelsap en de heerlijke @culieet_smaakmaker Na anderhalf uur een gietijzer pannetje met een saus van BBQ-saus, honing, sojasaus, Culieet en sesamzaadjes op de kamado geplaatst om dit een kwartier mee op te warmen.

De laatste 3 kwartier de spareribs afgelakt met de warme glaze uit het gietijzeren pannetje. Het resultaat, heerlijk malse, sticky ribs en schone botjes!

Dit heerlijke gerecht is gemaakt door Maikel Schuurmans ook wel bekend als @DrieksBBQ, zeker de moeite waard om zijn Instagram eens te bekijken en te volgen voor prachtige gerechten en heel veel inspiratie.

Gerelateerde artikelen