Een lekkere en makkelijke ovenschotel met orzo, pesto en spekjes. Lekker met een salade en een stokbroodje kruidenboter.
Voedingswaarden
Per portie
Bereidingswijze
-
1
Verwarm de oven voor op 200 graden.
-
2
Kook de orzo volgens de instructies van de verpakking. Giet het vocht af, maar bewaar ongeveer 5 eetlepels kookvocht.
-
3
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
-
4
Bak de spekreepjes in een pan krokant. Haal ze daarna uit de pan.
-
5
Fruit de ui en knoflook aan in de pan waarin de spekreepjes zijn uitgebakken.
-
6
Doe dan de tomatenpuree, kruiden en rode pesto erbij en roer even goed door.
-
7
Voeg naar smaak de Culieet toe.
-
8
Voeg na ongeveer een minuut de gekookte orzo toe samen met wat kookvocht en de spekreepjes.
-
9
Doe daarna alles in een ovenschaal of gebruik een pan die geschikt is om in de oven te zetten. Bedek de bovenkant met geraspte kaas/mozzarella.
-
10
Zet in de ovenschotel in de oven totdat de kaas is gesmolten (ongeveer 5-10 minuten). Eetsmakelijk!
Chef's Tip
Serveer eventueel met verse basilicum, een salade en een stokbroodje kruidenboter.