Home / Recepten / Orzo Overschotel met Pesto en Spekjes

Orzo Overschotel met Pesto en Spekjes

6 oktober 2025
Bereidingstijd 30 min
Porties 2 personen
Moeilijkheid Gemiddeld
Calorieën 620 kcal

Een lekkere en makkelijke ovenschotel met orzo, pesto en spekjes. Lekker met een salade en een stokbroodje kruidenboter.

 

Ingrediënten voor 2 personen

2
Bestel Culieet

Voedingswaarden

Per portie

+/- 620 Calorieën
+/- 22g Eiwitten
+/- 57g Koolhydraten
+/- 28g Vetten
+/- 3g Vezels

Bereidingswijze

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200 graden.

  2. 2

    Kook de orzo volgens de instructies van de verpakking. Giet het vocht af, maar bewaar ongeveer 5 eetlepels kookvocht.

  3. 3

    Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

  4. 4

    Bak de spekreepjes in een pan krokant. Haal ze daarna uit de pan.

  5. 5

    Fruit de ui en knoflook aan in de pan waarin de spekreepjes zijn uitgebakken.

  6. 6

    Doe dan de tomatenpuree, kruiden en rode pesto erbij en roer even goed door.

  7. 7

    Voeg naar smaak de Culieet toe.

  8. 8

    Voeg na ongeveer een minuut de gekookte orzo toe samen met wat kookvocht en de spekreepjes.

  9. 9

    Doe daarna alles in een ovenschaal of gebruik een pan die geschikt is om in de oven te zetten. Bedek de bovenkant met geraspte kaas/mozzarella.

  10. 10

    Zet in de ovenschotel in de oven totdat de kaas is gesmolten (ongeveer 5-10 minuten). Eetsmakelijk!

Totale bereidingstijd: 30 minuten

Chef's Tip

Serveer eventueel met verse basilicum, een salade en een stokbroodje kruidenboter.

Deel dit recept

Winkelmand

Je winkelmand is leeg

Verder winkelen