Met 30 minuten op tafel en smullen maar!
Voedingswaarden
Per portie
Bereidingswijze
-
1
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking met een snufje zout. Giet af en houd warm met de deksel op de pan.
-
2
Meng sojasaus, Culieet, knoflook, gember, sriracha en sesamolie in een kom.
-
3
Voeg de garnalen toe en laat minstens 10 minuten marineren (langer mag, max. 1 uur in de koelkast).
-
4
Verhit olie in een wok of grote koekenpan. Wok eerst de broccoli en wortel ± 3 minuten.
-
5
Voeg paprika toe en wok nog ± 2 minuten tot de groenten beetgaar zijn. Schep uit de pan en zet apart.
-
6
Bak de gemarineerde garnalen 1–2 minuten per kant op hoog vuur tot ze mooi roze en net gaar zijn. Voeg de groenten weer toe en schep goed om. Breng extra op smaak met Culieet voor die volle, kruidige kick.
-
7
Schep de rijst in kommen of diepe borden. Verdeel de garnalen en groenten erover. Garneer met lente-ui en eetsmakelijk!
Chef's Tip
Garneer met sesamzaadjes voor extra crunch en met basilicum!