Heerlijk recept! Dit is een lichte, eiwitrijke kipbasis met veel smaak en weinig koolhydraten, perfect voor keto, low-carb. Dit gerecht is ideaal om te mealpreppen, bewaar in de koelkast tot 3 dagen of vries porties in.
Voedingswaarden
Per portie
Bereidingswijze
-
1
Breng 1 liter water met het bouillonblokje aan de kook. Leg de kipfilet en het laurierblad in de bouillon. Laat op laag vuur 25 minuten zachtjes garen, net onder het kookpunt.
-
2
Haal de kip uit de pan en laat kort afkoelen. Trek het vlees met twee vorken uit elkaar tot fijne draadjes.
-
3
Verhit de olijfolie in een koekenpan. Fruit de knoflook kort (paar seconden, niet laten verbranden).
-
4
Voeg de pulled kip toe en schep om. Breng op smaak met paprikapoeder, Himalayazout en Culieet.
-
5
Laat even pruttelen, eventueel met een paar lepels van de bouillon of wat water om het sappig te houden.
-
6
Serveer op een bedje van courgettepasta, bloemkoolrijst of groene salade.
Chef's Tip
Ook heerlijk als vulling in een koolhydraatarme wrap of sla-wrap. Lekker met wat verse peterselie, limoensap of een snuf chilipoeder erbovenop.