Home / Recepten / Romige Pompoensoep

Romige Pompoensoep

14 oktober 2025
Bereidingstijd 45 min
Porties 4 personen
Moeilijkheid Gemiddeld
Calorieën 180 kcal

Een lekker herfstige soep. Als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht.

Ingrediënten voor 4 personen

4
Bestel Culieet

Voedingswaarden

Per portie

+/- 180 Calorieën
+/- 3g Eiwitten
+/- 20g Koolhydraten
+/- 9g Vetten
+/- 4g Vezels

Bereidingswijze

  1. 1

    Verhit de olijfolie of boter in een grote pan. Voeg de ui, knoflook en wortel toe en fruit 5 minuten op middelhoog vuur tot ze zacht zijn.

  2. 2

    Voeg de pompoenblokjes toe en bak 3 minuten mee.

  3. 3

    Strooi er nootmuskaat en eventueel kerriepoeder over. Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat 20 minuten zacht koken, tot de pompoen gaar is.

  4. 4

    Pureer de soep met een staafmixer of blender tot ze volledig glad is.

  5. 5

    Roer de kookroom door de soep en breng op smaak met peper en zout. Verwarm nog even kort.

  6. 6

    Schep de soep in kommen en voeg naar smaak Culieet toe, eetsmakelijk!

Totale bereidingstijd: 45 minuten

Deel dit recept

Winkelmand

Je winkelmand is leeg

Verder winkelen