Een lekker herfstige soep. Als lunch, voorgerecht of hoofdgerecht.
Voedingswaarden
Per portie
+/- 180
Calorieën
+/- 3g
Eiwitten
+/- 20g
Koolhydraten
+/- 9g
Vetten
+/- 4g
Vezels
Bereidingswijze
-
1
Verhit de olijfolie of boter in een grote pan. Voeg de ui, knoflook en wortel toe en fruit 5 minuten op middelhoog vuur tot ze zacht zijn.
-
2
Voeg de pompoenblokjes toe en bak 3 minuten mee.
-
3
Strooi er nootmuskaat en eventueel kerriepoeder over. Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat 20 minuten zacht koken, tot de pompoen gaar is.
-
4
Pureer de soep met een staafmixer of blender tot ze volledig glad is.
-
5
Roer de kookroom door de soep en breng op smaak met peper en zout. Verwarm nog even kort.
-
6
Schep de soep in kommen en voeg naar smaak Culieet toe, eetsmakelijk!
Totale bereidingstijd: 45 minuten