Home / Recepten / Stampot Andijvie met Gebakken Uitjes en Culieet

Stampot Andijvie met Gebakken Uitjes en Culieet

1 november 2025
Bereidingstijd 30 min
Porties 3 personen
Moeilijkheid Makkelijk
Calorieën 220 kcal

STAMPOT! Het seizoen is hier, ik moet zeggen dat ik deze ook in de zomer eet en ik niet snel ‘wacht’ met een gerecht, ik kan dit het hele jaar door eten. Ja, ook als de mussen dood van het dak vallen.

Ingrediënten voor 3 personen

3
Bestel Culieet

Voedingswaarden

bij 3 porties, zonder spekjes

+/- 220 Calorieën
+/- 5g Eiwitten
+/- 35g Koolhydraten
+/- 7g Vetten
+/- 5g Vezels

Bereidingswijze

  1. 1

    Aardappelen koken: Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook in water met een snuf zout 15–20 minuten tot gaar.

  2. 2

    Ui en Culieet bakken: Snijd de ui in ringen of blokjes. Verhit olijfolie/boter in een koekenpan. Bak de ui op middelhoog vuur goudbruin. Voeg Culieet toe en bak 1–2 minuten mee tot de kruiden aroma geven.

  3. 3

    Stampen: Giet de aardappelen af en stamp met melk tot een smeuïge puree. Breng op smaak met zout en peper.

  4. 4

    Andijvie erbij: Meng de rauwe andijvie door de aardappelpuree (het warmte van de aardappels slinkt de andijvie zachtjes). Voeg de gebakken uitjes met Culieet toe en roer door.

  5. 5

    Serveren: Eventueel garneren met extra Culieet of verse peterselie. Voeg spek toe voor een extra hartige smaak.

Totale bereidingstijd: 30 minuten

Chef's Tip

Je kunt ook een beetje mosterd door de puree roeren voor extra smaak. Voor een lichtere versie: vervang boter door olijfolie of gebruik halfvolle melk.

Deel dit recept

Winkelmand

Je winkelmand is leeg

Verder winkelen