Waldkorn met Eendenborsfilet
De vrijdagmiddag BBQ-lunch is weer aangebroken met deze keer Waldkornbollen eendenborstfilet op een bedje van rodekoolsalade, rucolasla en gruyère.
De @keijkamado van @kamadobbqnl opgestookt naar 200 graden. Ondertussen de eendenborstfilet van @themeatlovers aan de huidkant kruislings ingesneden en ingewreven met grof zeetzout. De andere kant ingewreven met @culieet_smaakmaker . Een heerlijke smaakmaker die ik eerder deze week ontvangen heb!
De Eendenborst op de huidkant gebakken op het gietijzeren rooster van de Keij tot deze mooi goudbruin was om vervolgens te verplaatsen naar het indirecte gedeelte. Hier verder gegaard tot een kern van 54 graden om vervolgens aan te snijden met het vlijmscherpe mes van @kanpekinederland
Geserveerd op een geroosterde waldkornbol met rodekoolsalade, Rucolasla en Gruyère-kaas. Steakrub van @therubclub.nl en Culieet smaakmaker om het geheel een perfecte finishing-touch te geven!
Dit heerlijke gerecht is gemaakt door Maikel Schuurmans ook wel bekend als @DrieksBBQ, zeker de moeite waard om zijn Instagram eens te bekijken en te volgen voor prachtige gerechten en heel veel inspiratie.
Gerelateerde artikelen
Klassieke sticky BBQ-Spareribs
6 oktober 2025
Wagyuburger
7 oktober 2025
Niet zomaar een soepje!
7 oktober 2025
Avocado Deluxe met gepocheerd ei & Culieet
17 oktober 2025
Volg jij ons al op instagram?
14 september 2025
Galbi Ribs met Taugésalade
6 oktober 2025
Culieet en De EetLijn
22 mei 2025
Naan Chicken – Camping-editie
6 oktober 2025
Ribfinger baguette – Camping-editie
6 oktober 2025
Loaded Nacho’s – Camping Editie
6 oktober 2025
Wat een top product!
7 oktober 2025
Top 5 Koolhydraatarme & Keto Gerechten
15 oktober 2025
Ribbetjes van Oma Lola
11 oktober 2025
Afvallen = Calorietekort
24 oktober 2025
Wagyuburger
7 oktober 2025
Gevulde kipfilet – Camping Editie
7 oktober 2025
BroodjeDunner – Pasta Pesto
7 oktober 2025