Waldkorn met Eendenborsfilet

De vrijdagmiddag BBQ-lunch is weer aangebroken met deze keer Waldkornbollen eendenborstfilet op een bedje van rodekoolsalade, rucolasla en gruyère.

De @keijkamado van @kamadobbqnl opgestookt naar 200 graden. Ondertussen de eendenborstfilet van @themeatlovers aan de huidkant kruislings ingesneden en ingewreven met grof zeetzout. De andere kant ingewreven met @culieet_smaakmaker . Een heerlijke smaakmaker die ik eerder deze week ontvangen heb!

De Eendenborst op de huidkant gebakken op het gietijzeren rooster van de Keij tot deze mooi goudbruin was om vervolgens te verplaatsen naar het indirecte gedeelte. Hier verder gegaard tot een kern van 54 graden om vervolgens aan te snijden met het vlijmscherpe mes van @kanpekinederland

Geserveerd op een geroosterde waldkornbol met rodekoolsalade, Rucolasla en Gruyère-kaas. Steakrub van @therubclub.nl en Culieet smaakmaker om het geheel een perfecte finishing-touch te geven!

Dit heerlijke gerecht is gemaakt door Maikel Schuurmans ook wel bekend als @DrieksBBQ, zeker de moeite waard om zijn Instagram eens te bekijken en te volgen voor prachtige gerechten en heel veel inspiratie.

Gerelateerde artikelen