Lekkere zoete aardappel-wortelsoep. Tip: ideaal om te mealpreppen, zo heb je altijd een heerlijk soepje in je vriezer op voorraad.
Voedingswaarden
Per portie
+/- 170
Calorieën
+/- 2,5g
Eiwitten
+/- 25g
Koolhydraten
+/- 5,5
Vetten
+/- 3,5g
Vezels
Bereidingswijze
-
1
Schil de zoete aardappels en wortels en snijd ze stukjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn
-
2
Verwarm een beetje boter in een soeppan. Voeg de ui, knoflook en kerriepoeder toe. Bak dit 2-3 minuten
-
3
Voeg de wortel en zoete aardappel toe en bak een paar minuten mee
-
4
Voeg daarna de tijm en bouillon toe. Breng de soep aan de kook, zet het vuur zacht en laat de soep circa 20 minuten zachtjes pruttelen
-
5
Pureer de soep met een staafmixer
-
6
Voeg Culieet naar smaak toe
-
7
Serveer met een beetje kookroom of kokosmelk, eetsmakelijk!
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Chef's Tip
Ook lekker met een beetje basilicum erop!